Start Blog

Az igazságot élni kell, nem tanítani.
/Hermann Hesse/

Az értelmiségnek feladata van Magyarországon: gyere velünk országot járni!

2018. április 11. 16:56 - _start_

Magyarország szétszakadt. A magyar értelmiség burokban él, ahogyan a legkisebb települések lakói is. Ezek a burkok pedig nem találkoznak egymással. Ennek véget kell vetni.

Terveink szerint a csatlakozók az országjárásra indulnak, ahol nem csak beszélgetnek időssel, fiatallal, dolgozókkal és munkanélküliekkel az ország jelenéről és jövőjéről. Elviszik a valódi híreket és összegyűjtik az információkat a legkisebb településen is.

Szükség van rá, hogy átalakítsuk a magyar média valóságát, hogy a legkisebb településekről is szóljanak a hírek, hogy mindenhol feltárjuk az igazságtalanságokat, problémákat.

És szükség van arra is, hogy az értelmiség nemcsak hogy megismerkedjen az ország különböző településeinek nagyon sokféleségével, de többet is tegyen, mint Facebook-bejegyzések megosztása a saját buborékába.

Ráadásul, a megyei lapok egy kézben vannak, sok helyen csak a közszolgálati tévé és rádió fogható, ami szintén egyoldalú. És mindenkinek megvan a maga problémája, amíg nem érzi, hogy közvetlenül hatása van az életére annak, ami az országban történik, sőt, akár nem is tud róla, nem hibáztatható politikai döntéseiért. Nekünk, akik látjuk, hogy nem jó irányba mennek a dolgok, akik tudjuk, hogy éppen tönkreteszik a jövőnket is, viszont felelősségünk és feladatunk van.

Van, aki hazaköltözik külföldről, hogy a kényelmes élet helyett a tájékozódást, tájékoztatást válassza. Te mi teszel? Csatlakozz!


A módszereken még dolgozunk - és dolgozzunk közösen, várjuk a te javaslatodat is -, az biztos, hogy nem mindenhol ugyanazt kell majd csinálnunk. De ettől szép.

komment
Címkék: országjárás

A bejegyzés trackback címe:

https://startblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1313826636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2018.04.12. 08:50:12

Érdekes látogatás lesz, amiután nemes egyszerűséggel lebunkóztátok a vidéket és most is hazdozva terjesztitek, hogy a vidék embere csak a qrmánypárti médiát látja.

inquisitor amentiae 2018.04.23. 00:21:47

Kifejezetten vicces lesz elvinni a híreket és a tényeket, amivel tovább erősítitek a visszhangbuborékokat. Különös tekintettel arra, hogy brüsszelita liberális migránssimogató sorosbérencként fognak rátok gondolni abban a pillanatban, hogy valami olyant mondtok, ami nem fér bele a köztévé világképébe.

Persze valószínűleg rengeteg "egyszerűen tájékozatlan" emberrel is találkozni fogtok, szóval szerintem hasznos lesz. Már amennyiben tényleg lesznek is rá jelentkezők.
süti beállítások módosítása